Lifting obličeje a zpevnění těla s APTOS nitěmi je jedna z nejpokročilejších nechirurgických korekčních postupů, která splňuje moderní požadavky a potřeby pacientů. APTOS produkty jsou na celém světě více než 20 let. Je to efektivní a bezpečná metoda, která umožňuje zmírnit středně pokročilé změny v procesu stárnutí a kožní defekty. Ale i dnes je ještě hodně předsudků spojených s APTOS niťovým liftingem. Pojďme se podívat na nejčastější z nich.

 

Časté mýty o omlazení nitěmi

 

Mýtus 1. Po zákroku je klient hodně oteklý a má modřiny.

Skutečnost: Každý zásah, včetně těch minimálně invazivních, vyvolává určitou míru otoku, v některých případech se můžou objevit i malé modřinky, které rychle vymizí. Větší hematomy se můžou objevit ve vzácných případech v případě poškození malých cévek při špatné aplikaci.

 

Mýtus 2. Korekce nitěmi omezí mimiku obličeje.

Skutečnost: APTOS produkty neobsahují botulotoxin, nebo jiné látky, které by ovlivňovaly pohyblivost svalů. Technologie zavádění nití také vylučuje co i jen malou možnost omezené pohyblivosti obličejových svalů, kromě období hojení, kdy je doporučeno se vyvarovat aktivní mimiky, aby se zabránilo možnému narušení nití a ztrátě výsledku liftingu.

 

Mýty 3. Po uplynutí určité doby je potřeba nitě vybrat.

Skutečnost: Na trhu jsou dva druhy nití APTOS: vstřebatelné a nevstřebatelné.

Jak název naznačuje, ty první vstřebatelné se vstřebají a samy se kompletně rozpustí přibližně jeden rok po zavedení, kde liftingový efekt přetrvává až 3 roky, v závislosti na fyziologických charakteristikách pacienta, životním stylu a dodržování doporučení v průběhu rekonvalescence. Působení nevstřebatelných nití je delší, až 5 let, ale také nevyžadují vyjmutí ani po uplynutí této doby. K vyjmutí dochází jenom v individuálních případech na přání pacienta.

 

Mýtus 4. Niťový lifting zabraňuje klasickému chirurgickém face-liftu.

Skutečnost: Přítomnost APTOS nití není kontraindikace pro chirurgický zásah, stejně tak jako i jiné estetické zákroky. Nicméně, před tím, než podstoupíte jakýkoliv medicínský zásah, je potřebné vašemu doktorovi sdělit, že máte aplikovaný niťový lifting. 

 

Mýtus 5. Po aplikací nití budu mít na pokožce nerovnosti.

Skutečnost: V rámci několika dnů po liftingu se můžou vyskytnout malé modřinky, nerovnosti, malá asymetrie, nebo otok. Nicméně tyto příznaky nejsou důvodem k obavám, protože vymizí v průběhu 1-2 týdnů. Když tyto příznaky nevymizí do 3 týdnů, je doporučeno kontaktovat svého lékaře, který zákrok prováděl, aby je vyřešil. 

 

Mýtus 6. Kontury nití jsou pod kůži vidět.

Skutečnost: Viditelnost nití na povrchu je následek špatného zavedení materiálu. Nitě se zavádějí do hloubky 3-5 mm pod kůži, co vylučuje možnost jejich prosvítání nebo jiných negativních výsledků.

 

Hlavní rizikové faktory

 

Existuje ale několik faktorů, které mohou negativně ovlivnit výsledek liftingu:

  • Špatně zvolený lékař/klinika – APTOS nitě může aplikovat pouze vyškolený lékař. Lékař musí absolvovat APTOS tréning, po kterém získá APTOS certifikát,  
  • Individuální predispozice pacienta – pokud jste lékaře neinformoval/a o možných kontraindikacích, například máte chronickou nemoc, alergie, berete určité léky, výsledek aplikace může být nepředpokládatelný,
  • Špatná komunikace s lékařem, nerálná očekávání pacienta, mohou také ovlivnit spokojenost s výsledkem niťového liftingu.